Yeni araştırma ACS Biomaterials Science & Engineering dergisinde yayınlandı
Günümüzde, dış kulak kanalı enfeksiyonlarının mevcut tedavisi olarak antibiyotik damlaları kullanılmaktadır ve hastaların yaklaşık 2 hafta boyunca kulaklarındaki damlaları düşürmeleri veya tek doz yavaş salımlı antibiyotik damlaları kullanmaları, ancak uzun süreli salım damlalarını kulakta tutmaları gerekmektedir. buzdolabı. Az gelişmiş ülkelerde ve aşırı yaşam koşullarında bu durum kolay olmayabilir.
Laboratuvar testlerinde, yeni geliştirilen hidrojel formunu 4 ile 40 ºC arasında korur ve Pseudomonas aeruginosa ve Staphylococcus aureus gibi bakterilerdeki DNA-Giraz enzimi üzerinde inhibe edici aktivite gösterir. Üremeyi durdurduğu tespit edildi. Ayrıca yeni geliştirilen hidrojelin ticari formlardaki antibiyotik miktarının yaklaşık% 1'ine tekabül eden antibiyotik miktarı ile bu işlevi gösterdiği belirtilmektedir. Söz konusu durumu iyileştirmek ve gelişmemiş ülkelerdeki insanların güncel tedavilere erişimini sağlamak için Doç. Monica Serban'ın liderliğinde, Montana Üniversitesi'ndeki araştırmacılar kolları sıvadı ve buzdolabında saklanması gerekmeyen, ancak oda sıcaklığında da saklanabilen antibiyotik damlalar geliştirdiler.
Moleküler ağırlığı büyük polimer yapılara sahip aktif tetraetil ortosilikat adlı maddeyi kullanarak çalışmaya başlayan araştırmacılar, oda sıcaklığında saklanabilen '' siprofloksasin '' adı verilen antibiyotiği, yani siprofloksasini ekledi. Söz konusu preparat şırıngada sıvı haldeyken dış kulak kanalında hidrojel bir forma dönüşerek içerdiği antibiyotiği kademeli olarak dış kulak kanalına salmaktadır.
Dış kulak yolu enfeksiyonları tedavi edilmediğinde veya tedavi yaklaşımlarında geciktirildiğinde çeşitli komplikasyonlar görülebilmekte ve çok daha ciddi durumlar görülebilmektedir. Özellikle gelişmemiş ve az gelişmiş ülkelerde karşılaşılan bu durum toplumun genel sağlığını olumsuz etkilediği gibi bireyler için de kötü sonuçlar doğurabilir.