Türkiye Oyun Sektörü Raporu 2020 tarafından yerli mobil oyunlar, dünyadaki uygulama mağazası dünya ortalamasının üzerinde beğeni topluyor. Bunun en önemli unsurlarından biri de Türk yayıncıların oyuncuları daha iyi analiz etmeleridir.
Mobil oyun sektörü, özellikle Türkiye'de son birkaç yılda ciddi bir saldırı vakasına yükseldi. Yerli oyun stüdyoları, mobil oyunlarını tüm dünyaya açıyor ve dev yatırımlarla on milyonlarca oyuncuya ulaşıyor. Gaming in Türkiye tarafından yayınlanan "Türkiye Oyun Sektörü 2020 Raporu", Türkiye'deki mobil oyun sektörünün sayısının tablosu ile bir yandan dünya ile karşılaştırıldı.
Google Play'de paylaşılan bilgilere göre 2 bin 689 yerli yayıncının 171 bin 986 oyun yayıncısı. Ayrıca Play Store'da bulunan 439 bin 890 oyunun 8 bin 55'i yerli yapımlar. Play Store'daki oyunların ortalama puanı 3.76 iken; Yerli yapımlarda ortalama puan 3,94 oldu. Böylelikle yerli mobil oyunlarımızın dünya ortalamasının üzerinde beğenildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
Head Ball 2 ve Basketball Arena uluslararası pazardaki en başarılı yerli mobil oyunlardan biri oldu
Yerel mobil oyun geliştiricileri tarafından yayınlanan en popüler oyunlar 101 Okey Plus, Basketball Arena, Başkanlar, Batak, Bus Simulator, Fun Okey 101, Head Ball 2, Recontact İstanbul, Recontact London ve Zula Mobile. Gaming in Turkey Oyun ve Espor Ajansı Kurucusu Ozan Aydemir, yerli mobil oyunların başarısıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:“Yerel oyun geliştirici şirketlerimiz pek çok işte olduğu gibi daha detaylı çalışıyor. Türk yayıncılar, oyuncuların talep ve beklentilerini çok iyi analiz ediyor ve oyunlarını geliştirirken bu sonuçlara göre iyileştirmeler yapıyorlar. Bu, oyunların oyuncular tarafından daha çok sevilmesini sağlar. Son olarak birçok coğrafyaya köprü olma konumumuz birçok kültürle kaynaşmamıza ve bu açıdan farklı kültürlere hitap eden oyunlar üretmemize katkı sağlıyor. ”
Oyun sektörü en çok yatırım alan sektör oldu. 3 artarak 159 milyar dolara ulaştığını belirten Aydemir, "Bu büyüme ülkemizde de hissedildi ve geçen yıl 32 milyon olan oyuncu sayısı 36 milyona, toplam gelir ise 830 milyon dolara yükseldi. 880 milyon dolara. " Satış işlemlerinin 2 milyar dolarlık bir hacim yarattığını belirterek açıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Tüm bu gelişmeler oyun sektörünü en çok yatırım alan sektör haline getirdi. Oyun sektörü hem ülkemizde hem de dünyada yeni ama son derece agresif büyüyen bir pazar. Riski yüksek ama getirisi çok daha büyük bir sektör. Oyun endüstrisi birçok yatırımcının yeni gözdesi haline geldi. Bu yatırımların her geçen gün büyüyeceğine inanıyoruz.
Türkiye mobil oyun oyuncuları arasında yetişkinlerin yüzde 79'unu oluşturdu. Bu, oyuncu sayısına ve gelir rakamlarına doğrudan yansıdı. Büyümenin bir başka nedeni de oyunlara yönelik farkındalığın artmasıydı. Akıllı mobil cihazların geliştirilmesi ve kolay erişilebilirliği, oyunlara kolay erişim de sağladı. Günün her anında yanımızda olan mobil cihazlarımız ile istediğimiz her oyunu her an oynayabiliyoruz. Mobil oyunların 70 milyar dolarlık devasa ciro ile oyun ekosistemine hakim olduğunu belirten Aydemir, “Esporda PC oyunları önemliyken, mobil oyunlar esporda ses haline geldi. Pandemi döneminde genel ağırlık, çevrimiçi rekabetin olduğu geniş kitlelere hitap edebilen PUBG Mobile, Garena Free Fire, LOL Wild Rift, Brawls Stars, Head Ball 2 ve Lords Mobile gibi hiper-rahat tarzı oyun ve oyunlarda gerçekleşti. çok yoğun. Bu arada kardeş şirketimiz Masomo tarafından geliştirilen Head Ball 2 ve Basketball Arena'yı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.
Kafa Topu 2
Kafa Topu 2
Basketbol Arenası
Basketbol Arenası